SL/Prabhupada 0348 - Če 50 let nekdo mantra Hare Krišna bo zagotovo postal popolnLecture on BG 7.14 -- Hamburg, September 8, 1969

Angleški deček: Ali je možno da oseba uspe v tem življenju? V temu? Ali je mogoče da pade?

Prabhupāda: Možno je v eni sekundi, pod pogojem da ste resni. To ni težko. Kṛṣṇa-bhakti... Bahūnāṁ janmanām ante jñānavān māṁ prapadyate: (BG 7.19) Po mnogo, mnogo rojstvih, eden, ki je inteligenten, moder, popolnoma odrasel, pameten se mi preda," pravi Krišna. Torej če sem inteligenten, potem bom videl "Če je to cilj življenja, da se moramo po mnogih, mnogih rojstvih predati Krišni, zakaj se potem ne bi takoj predal?" To je inteligenca. Če je to dejstvo, da nekdo pride to te točke, po kultiviranju znanja mnogo, mnogo življenj, zakaj potem ne sprejeti takoj? Zakaj sem potem čakal mnogo, mnogo življenj, če je to dejstvo?

To pa zahteva malo inteligence. Ne zahteva mnogo, mnogo življenj. Zahteva malo inteligence. Vzemi proces zavesti Krišne resno; in tvoji problemi so rešeni. Sedaj če ne verjamete, potem pridite z argumenti, pridite po filozofijo, pridite k razumevanju. Nadaljujte z argumenti. Obstaja veliko knjig. Bodite prepričani. Lahko se naučite. Vsak odgovor je v Bhagavad-giti. Lahko poskušate razumeti s svojim razumom, s svojimi argumenti. Odprto je. (premor) Kot Arjuna. Arjuna je bil poučen Bhagavat-gito, v kolikem času? Največ v pol ure. Ker je bil izjemno inteligenten. To Bhagavad-gito, ljudje berejo po svetu. Zelo, zelo učeni učenjaki, pametni ljudje, oni berejo. Oni poskušajo razumeti, dajejo različne interpretacije. Obstaja tisoče izdaj, komentarjev. Ampak Arjuna je bil inteligenten; on je razumel v roku pol ure.

To zahteva relativno inteligenco. Vse, ta svet je relativen. Zakon relativnosti. To je znanstveno. Teorija Profesorja Einsteina? Zakon relativnosti? Se pravi je relativno. Nekdo lahko postane nemudoma zavesten Krišne znotraj sekunde in nekdo ne more postati zavesten Krišne po mnogo številnih življenj. To je relativno. V kolikor imaš dovolj inteligence, lahko to sprejmeš nemudoma. Če je manj inteligence, potem bo potrebno več časa. Ne morete reči "To bo mogoče čez toliko in toliko let." To ni mogoče reči. To je relativno. Vse je relativno. Za človeka, od tukaj do tukaj, en korak; in za majhnega mikroba, je deset milj od tukaj do tam, je to deset milj za njega. Zato je vse relativno. Ta svet je relativen svet. Ne obstaja take formule ki "Da smo lahko zavestni Krišne po toliko letih." Ne. Ne obstaja taka formula. Oseba ne postane zavestna Krišne tudi po milijonih rojstev in nekdo postane zavesten Krišne znotraj sekunde. Ampak po drugi strani, lahko znotraj tega življenja postanemo zavestni Krišne, v kolikor bomo vzeli proces resno. Še posebno vsi vi mladi fantje. Pričakujemo, da boste živeli še vsaj 50 let. Oh, to je dovolj časa. Dovolj. Več kot dovolj. Več kot dovolj. Če nekdo 50 let enostavno mantra Hare Krišna, on bo zagotovo postal popoln. Tukaj ni dvoma o tem. Enostavno če mantraš to mantro, Hare Krišna, oh, ni dvoma o tem.