SL/Prabhupada 0519 - Ljudje, ki so zavestni Krišne, ne težijo k nenavadnih pojavom ali k iluzornim pojavomLecture on BG 7.1 -- Los Angeles, December 2, 1968

Vsi hrepenijo po tem, kaj je Bog, kakšna je narava Boga. Nekdo pravi, da Boga ni, nekdo pravi, da je Bog mrtev. Vse to so dvomi. Toda tukaj Kṛṣṇa pravi, asaṁśaya. Brez dvomov boste. Čutili boste, popolnoma dobro boste vedeli, da Bog je tam, Kṛṣṇa je tam. In On je izvor vseh energij. On je prvotni Gospod. Te stvari se boste brez dvoma naučili. Prva stvar je, ne dosežemo napredka v transcendentalnem znanju, zaradi dvomov, saṁśayaḥ. Te dvome lahko odstrani pravo znanje, z pravo družbo, z upoštevanjem resničnih metod lahko te dvome odpravimo. Torej, osebe zavestne Krišne se ne zanimajo za to domišljijo. V resnici napredujejo proti Vsevišnji Božanski Osebnosti.

Kot je zapisano v Brahma-saṁhiti, cintāmaṇi-prakara-sadmasu kalpa-vṛkṣa-lakṣāvṛteṣu surabhīr abhipālayantam (Bs. 5.29). Obstaja planet, ki se imenuje cintāmaṇi-dhāma, Goloka Vṛndāvana. Torej v tej dhami ... Kot je navedeno v Bhagavad-gītā, mad dhāma. Dhāma pomeni Njegovo bivališče. Kṛṣṇa pravi: "Imam določeno prebivališče." Kako lahko to zanikamo? Kakšno je to prebivališče? To je opisano tudi v Bhagavad-gītā in v mnogih drugih Vedskih literaturah. Yad gatvā na nivartante tad dhāma paramaṁ mama (BG 15.6). Tukaj, katera koli dhama, na kateri koli planet greste ... Bodisi ... Ne s Sputnikom, tako, da se rodite. Katerikoli planet greš ... Je isto kot na tem planetu. Toda moramo oditi s tega planeta. Ne boste smeli ostati tukaj. Američani ste, v redu; ampak koliko časa boste ostali Američani? Ti ljudje, tega ne razumejo. Morali boste iti na drug planet, na drugo mesto. Ne morete reči: "Ne, ostal bom tukaj. Dobil sem svojo vizo ali trajno državljanstvo." Ne. To ni dovoljeno. Nekega dne bo prišla smrt: "Prosim, izstopite." "Ne, gospod, imam toliko opravkov še za storiti." "Ne. Pridi." Vidite? Če pa greš na Kṛṣṇaloko, Kṛṣṇa reče, yad gatvā na nivartante, ni se ti treba več vrniti sem. Yad gatvā na nivartante tad dhāma paramaṁ mama (BG 15.6).

To je tudi Krišnova dhāma, ker vse pripada Bogu, Kṛṣṇi. Nihče ni lastnik tukaj. Ta trditev :"Ta dežela, Amerika, pripada nam, ZDA," to je napačna trditev. Ne pripada ne tebi ne nobenemu drugemu. Tako kot je pred nekaj leti, pred štiristo leti pripadala Indijancem, Rdečim Indijcem, ste jo sedaj vi zasedli. Kdo lahko reče, da drugi ne bodo prišli sem in jo zasedli? Torej, to so vse napačne trditve. Pravzaprav vse pripada Kṛṣṇi. Kṛṣṇa pravi, sarva-loka-maheśvaram (BG 5.29): "Sem Vrhovni lastnik, kontrolor vseh planetov." Torej vse pripada Njemu. Kṛṣṇa pravi, da vse pripada Njemu. Torej, Je vse Njegova dhāma, Njegovo mesto, Njegovo bivališče. Zakaj bi to tukaj spreminjali? On pravi, yad gatvā na nivartante tad dhāma paramam (BG 15.6).