SL/Prabhupada 0556 - Prvo razumevanje samorealizacije je, da je duša večnaLecture on BG 2.62-72 -- Los Angeles, December 19, 1968

Prabhupada: Materialistična oseba ne more razumeti, kaj je prihodnost. Mislijo, da je to telo vse. "To telo imamo, in ko je končano, je končano za vselej." O teh vprašanjih smo že razpravljali. A v resnici to ni res. To je prva stopnja samospoznanja, da je duša večna, se ne uniči niti po uničenju tega telesa. To je začetek samospoznanja. Torej, ti ljudje tega ne razumejo. Vseeno jim je za to.To je njihov spanec.To je njihovo bedno stanje. Nadaljuj.

Tamāla Kṛṣṇa: "Nadaljuje s svojim samospoznanjem, ki je ne motijo materialne reakcije." 70: "Človek, ki ga ne moti nenehen pretok želja, ki vstopajo kot reke v ocean, ki se vedno polni, vendar kljub temu vedno ostaja miren, lahko doseže mir, in ne človek, ki si prizadeva zadovoljiti takšne želje. "

Prabhupada: Zdaj je tu ... Materialistična oseba ima svoje želje. Tako svojo željo izpolni na materialističen način. Toda Krišne zavestna oseba, predpostavimo, da počne stvari na enak način, tudi on načrtuje ali dela nekaj z zavestjo Krišne. Torej ti dve različni sferi dejavnosti nista na isti ravni. Nadaljuj.

Tamāla Kṛṣṇa: 70: "Oseba, ki ni ... 71: "Oseba, ki se je odrekla vsem željam po zadovoljevanju čutov, ki je brez želja in ki si ničesar ne lasti in je brez lažnega ega, takšna oseba lahko doseže resnični mir. "

Prabhupada: Da. Torej oseba, ki se je odrekla vsem željam po čutnem uźivanju.. Ne smemo ubiti svojih želja. Kako jih lahko ubiješ? Želja je stalen spremljevalec živega bitja. To je simptom żivljenja.. Ker sem Żivo bitje, ti si živo bitje, ti imaš želje, jaz imam želje. Ne kot ta miza. Miza nima življenja; zato nima želje. Miza ne more reči, da "toliko mesecev že stojim tukaj. Prosim, prestavite me na drugo mesto. "Ne. Ker nima želje. Če pa sedim tri ure, oh, bom rekel, "Oh, naveličal sem se. Prosim, prestavi me ... Prosim, daj me na drugo mesto." Želja mora biti, ker živimo. Spremeniti moramo želje. Če bomo vključili svoje želje po zadovoljevanju čutov, je to materialni nivo. Če pa vključimo svojie želje in delujemo v imenu Krišne, pa smo osvobojeni vseh želja. To je merilo.

Tamāla Kṛṣṇa: 72: "To je pot duhovnega in pobožnega življenja, takrat človek ni več zmeden. Če Imamo takšno zavest tudi ob smrti, potem lahko vstopimo v Božje kraljestvo. " Smisel:"Zavest Krišne lahko dosežemo v trenutku, v sekundi, ali pa takšnega stanja ne dosežemo niti po milijonih rojstev. "

Prabhupāda: Večkrat so se pojavljala vprašanja, "Kako dolgo bo trajalo, da postanemo zavestni Krišne?" Odgovoril sem tudi, da je to mogoče v trenutku. To je bilo že pojasnjeno. Nadaljuj.