SL/Prabhupada 0555 - Spanec v smislu duhovnega razumevanja

From Vanipedia


Spanec v smislu duhovnega razumevanja
- Prabhupāda 0555


Lecture on BG 2.62-72 -- Los Angeles, December 19, 1968

Prabhupāda: Naša politika je tat-paratvena nirmalam (CC Madhya 19.170). Lahko prečistite dejavnosti čutov s tem ko delujete v zavesti Krišne. Potem vas čuti ne bodo motili. Če želite nadzorovati čute, morate najprej nadzorovati jezik. Potem boste lahko zelo enostavno nadzirali druga čutila. Torej, z jezikom pojte Hare Krišna mantro in okušajte Krišna prasadam - ugotovili boste, da lahko kontrolirate tudi druga čutila. To je ključ do nadzora nad čutili, jezik. In če boste popuščali jeziku, drugih čutil ne boste mogli nikoli nadzorovati. To je skrivnost nadzora čutov. Nadaljuj.

Tamāla Kṛṣṇa: 69: "Kar je za vsa bitja noč, je za samoobvladanega čas budnosti kar je za vsa bitja čas budnosti, pa je za introspektivnega modreca noč. Povzetek: "Obstajata dve vrsti inteligentnih ljudi. Eden je inteligenten za izvajanje materialnih dejavnosti za zadovoljevanje čutov, drugi pa je introspektiven in se zaveda potrebe po samorealizaciji. Dejavnosti introspektivnega modreca ali premišljenega človeka so noč za osebe, ki jih materialno prevzame. Materialistične osebe med takšno nočjo zaspijo zaradi nepoznavanja samouresničitve. Introspektivni modrec pa ostaja pozoren v tisti noči materialističnega človeka. "

Prabhupada: Noč pomeni, ko ljudje spijo, dan pa pomeni, ko so budni. To je razumevanje dneva in noči. Torej ene, materialistične osebe, spijo v stvarnosti duhovnega razumevanja. Zato so dejavnosti, ki jih zasledimo podnevi materialistične osebe, pravzaprav noč. Spiritualistično osebe vidijo, da so ti ljudje dobili možnost samouresničitve, to človeško obliko življenja. Kako jo zapravljajo s spanjem. In materialistične osebe, pa vidijo, "Oh, ti Krišne zavestni mladi fantje, so se odpovedali vsemu in prepevajo Hare Krišna. Kakšne neumnosti. Spijo. "Torej, vidite? Torej v viziji materialistične osebe so te dejavnosti noč, spanje. In za samospoznano osebo so te dejavnosti spanje. Vidiš? Ravno nasprotno. Krišne zavestne aktivnosti vidijo kot izgubo časa in oseba zavestna Krišne jih vidi kot da oni zapravljajo čas. Tak je položaj. Nadaljuj.

Tamāla Kṛṣṇa: "Takšni modreci čutijo transcendentalno zadovoljstvo v postopnem napredovanju duhovne kulture, ker človek v materialističnih dejavnostih, ki spi do samouresničitve, sanja o različnih užitkih. "

Prabhupada: Da. Sanjajo: "Zdaj bom storili to. Naslednjič bom dobil to. Naslednjič bom imel to. Naslednjič bom ubil tega sovražnika. Naslednjič bom to storil. " Tako načrtujejo. Nadaljuj.

Tamāla Krišna: "...včasih občuti srečo in včasih nesrečo, včasih pa je vznemirjen v svojem spečem stanju. Introspektivni človek je vedno ravnodušen do materialistične sreče in nesreče. "

Prabhupāda: Introspektivni človek, ki ga zanima samospoznanje, to zelo dobro pozna, "Recimo, če v prihodnosti počnem takšne in drugačne velike posle ali take ... Lahko zgradim tako velik nebotičnik. " Ker pa je introspektiven, ve, da "Kaj bom storil z vsemi temi stvarmi? Takoj ko zapustim to telo, vse ostane tukaj, in dobim drugo telo, potem se začne drugo življenje. "To je introspekcija.