SL/Prabhupada 0559 - Neumno si mislijo - "Sem monarh celotnega področja"Lecture on BG 2.62-72 -- Los Angeles, December 19, 1968

Prabhupada: To je privlačnost maje. Moral se bo vrniti nazaj dol. Obstaja verz,

ye 'nye 'ravindākṣa vimukta-māninas
tvayy asta-bhāvād aviśuddha-buddhayaḥ
āruhya kṛcchreṇa paraṁ padaṁ tataḥ
patanty adho 'nādṛta-yuṣmad-aṅghrayaḥ
(SB 10.2.32)

To je molitev Prahlāda Mahārāja. Pravi: "Dragi moj lotusovo oki Gospod, Aravindākṣa," ye anye. "Nekateri tretjerazredni moški so zelo ponosni, ker so končali to materialno življenje, teh ki iščejo nirvano ali teh, ki so impersonalisti. "Vimukta-māninaḥ. Vimukta-māninaḥ - preprosto lažno mislijo, da so presegli spone maje. Lažno. Vimukta-māninaḥ. Tako kot če lažno mislite da "Sem lastnik tega mesta Los Angeles," ali ni to vaše lažno razmišljanje? Podobno je, če kdo misli, da "Zdaj sem dosegel nirvāṇo ali sem se združil z Vrhovnim." Lahko razmišljate tako. Ta māyā je zelo močna. Morda vas bo napihnil tak lažni prestiž. Vimukta-māninaḥ. Bhāgavata pravi, tvayy asta-bhāvād aviśuddha-buddhayaḥ (SB 10.2.32). "A ker niso poiskali zavetja Tvojih lotosovih stopal, zato je njihova zavest nečista in mislijo, da so nekaj. " Aviśuddha-buddhayaḥ. "Njihova inteligenca, zavest ni prečiščena." Zato āruhya kṛcchreṇa. "Izvajajo zelo hudo prakso." Tako kot budisti, so jih dobili zelo ... Zdaj, tudi tisti, ki ne vadijo, za njih je to drugače. Toda pravila in predpisi, sam Gospod Buda je pokazal. Preprosto je pustil vse in se začel ukvarjati z meditacijo. Kdo to počne? Nihče tega ne počne. Prvi pogoj śaṅkarācārye je, da "najprej vzameš sannyaso; potem govoriš o tem, da postaneš Nārāyaṇa." Kdo jemlje sannyāso? Preprosto lažno razmišljajo. Pravzaprav je njihova inteligenca nečista, zavest je nečista. Zato je kljub takim prizadevanjem rezultat, parama āruhya kṛcchreṇa, čeprav grejo zelo visoko, recimo 25.000 milj ali milijone milj navzgor, ne najdejo nobenega zavetja, kje je planet Luna, kje je (nejasno). Spet pridejo v vaše moskovsko mesto, to je vse. Ali v mesto New York, to je vse. To so primeri. Ko so visoko, oh, potem pa fotografirajo. "Oh kako majhen in zelen je planet Zemlja. Dan in noč letim okrog in v eni uri trikrat vidim noč in dan. " V redu, zelo dobro. Prosim, pridite że enkrat nazaj. (smeh) To je vse. Māyā je tako močna, da bo rekla: "Ja, zelo dobro. Zelo ste napredni v svojem znanstvenem znanju, ampak prosim pridite nazaj. Pridite sem. V nasprotnem primeru vas bodo spustili v Atlantski ocean. "To je vse. In še vedno bodo tako ponosni : "Oh, kako napredujemo. V naslednjih desetih letih lahko kupite vozovnico za Luno ali celo pristanete na njej. " Veste, v Rusiji so prodali zemljo in oglaševali so, da je tam"Moskovsko morje. Na morju smo postavili svojo zastavo v ... "Torej, to so propagande. Ne morejo iti niti na najbližji planet, kaj šele govoriti o duhovnem nebu. Če se resnično odpravite v duhovno nebo in Vaikuṇṭhaloko, potem vzemite to preprosto metodo, Hare Krišna. To je vse.

Gost: Zanima me ateizem.

Prabhupāda: (ne da bi slišal ali opazil gosta) To je dar Gospoda Caitanye. Namo mahā-vadānyāya. Zato Rūpa Gosvāmī pravi: "Ti si največji od vseh dobrodelnih oseb ker Ti ponujaš največji blagor. "Kṛṣṇa-prema-pradāya te (CC Madhya 19.53). "Ponujaš ljubezen do Krišne, ki me bo pripeljala v kraljestvo Krišne." To je največje darilo človeški družbi. Toda neumne osebe tega ne razumejo. Kaj lahko naredim? Daivī hy eṣā guṇamayī (BG 7.14). Maja je zelo močna. Če rečemo, da "Tu je majhna knjižica, Enostavno potovanje na druge planete", a je ne bodo vzeli. Naredili bodo načrt, kako s sputnikom iti na drug planet, kar je nemogoče. Nikamor ne moreš. To je naše pogojeno življenje. Pogojeno pomeni, da morate ostati tukaj. Morate ostati tukaj. Kdo dovoljuje oditi na drug planet? Za prihod, da bi dobil stalno vizo za vašo državo, sem se moral tako zelo boriti, in greš na planet Luna? Ni vizuma? Ti bodo dovolili le vstopiti? Je to tako lahka stvar? Toda neumno mislijo, da preprosto "jaz sem vladar vsega, kar vidim." To je vse. Ta planet je vladar in vsi drugi planeti so mu podrejeni. Zadovoljili bodo naša čutila. To je neumnost. V redu. Pojte Hare Krišna.