SL/Prabhupada 0716 - Z znanjem moramo razumeti, kaj je KrišnaLecture on CC Madhya-lila 8.128 -- Bhuvanesvara, January 24, 1977

Osrednja poanta je, da moramo razumeti, kaj je Krišna. Nekega dne je nekdo poizvedoval: "Kakšen je pomen besede Krišna?" "Krišna" pomeni vse privlačno. Kako lahko Bog postane Bog, razen če je vse privlačen? Torej življenje v Vrindavani pomeni, da Krišna prihaja, pojavi se in pokaže, kdo je Krišna, kaj je Bog. Torej slika, življenja v Vrindavani, to je vaško življenje. Obstajajo vaščani, pastirji, krave, teleta - to je Vrndavana. Ni veliko mesto, kot sta New York in London; je vas, osrednja točka pa je Krišna. To je življenje v Vrindavani. Tam so gopije, pastirice, vaške punce, in kravji patirji so tudi vaški fantje. Nanda Mahardža je vodja vasi, tudi on je poljedelec. Podobno tudi starejše osebe in starejše pastirice-gopije, Mati Yašoda in njeni drugi prijatelji - Krišna privlači vse. Takšno je življenje v Vrindavani. Sploh niso vedeli, kdo je Krišna. Z branjem Ved, Puran in Vedante niso znali razumeti Krišne. Toda njihova naravna naklonjenost je bila do Krišne.

Torej je ta svābhāvika ṣkarṣaṇa lahko ... Trenutno nimamo naravne privlačnosti do Krišne; zato moramo z znanjem razumeti, kaj je Krišna. To je Kṛṣṇa tattva vettā. Zakaj bi nekoga moral Krišna pritegniti, razen če ima Krišna vse privlačne lastnosti? Privlačnost ... Na splošno v tem materialnem svetu nas privlačijo bogati ali močni ljudje. Moški ali ženske. Tako kot naša premierka je tudi ženska, a ker je močna, nas privlači; govorimo o njej. Torej, točke zanimivosti Parāśara Muni obravnava kot bhaga. Bhaga pomeni bogastvo. Torej ta obilja ... Ko je človek zelo bogat, ima obilja. Zelo močan je, privlačen je. Nekdo je zelo vpliven, drugi je zelo lep, nekdo je zelo učen ... To je privlačnost. Če torej natančno preučimo življenje Krišne, v svetovni zgodovini boste našli, da ni bilo bogatejše osebe kot je Krišna, niti močnejše osebe kot Krišna, niti lepše osebe kot Krišna, bolj učene in polne znanja, filozofije, kot Krišna. Če študirate, boste našli vse. Šest obilij je v celoti predstavljenih v Krišni; zato je Bhagavān. Bhaga pomeni bogastvo, vān pa tisti, ki ima. To je pomen Krišne, da je vse privlačen, ker ima vseh šest obilij. To je opis Krišne. Zato ne bi smeli kogarkoli sprejemati kot Bhagavana. Testirati moramo, ali ima šest obilij.