SL/Prabhupada 0782 - Ne prenehajte mantrati. Krišna vas bo zaščitilLecture on SB 6.1.28-29 -- Philadelphia, July 13, 1975

Torej, mladenič Adžamila je zaradi druženja s prostitutko, izgubil dober značaj in jo začel vzdrževati s krajo in goljufijo, drug za drugim. Torej po pomoti ali zaradi starosti, ga je prostitutka očarala. Torej, Krišna je vse to opazoval. Zato mu je dal to priložnost, da bo zaradi svoje naklonjenosti otroku vsaj ponavljal "Narayana, Narayana." "Pridi Narayana. Narayana vzemi hrano. Narayana sedi." Torej bhāva-grāhi-janārdanaḥ (CB Ādi-khaṇḍa 11.108). Krišna je tako prijazen, Sprejema namen ali bistvo. Ker ima sveto ime svoje učinke. Čeprav je ta Adžamila po svoji neumnosti, bil je navezan na sinovo materialno telo, a ker je prepeval "Narayana", je Krišna jemal to kot bistvo, to je vse, Tako ali drugače, on prepeva." Pomen petja je tako lep. Zato se ne odpovejte petju. Takrat vas bo Krišna zaščitil. To je primer. "Hare Krišna, Hare Krišna," vadiš. Seveda, ko boste v nevarnosti, boste rekli: "Hare Krišna." Samo to naredite. Če vadite petje Hare Krišna, potem ste varni.

Torej, to ni težko. Iskreno pojte. Poskusite se izogniti žalitvam. Ne spuščajte se namenoma v čutno uživanje. To je zelo nevarno. On ... Ni namenoma padel. Po spletu okoliščin je prišel v stik s prostitutko, ni si mogel pomagati ... Tako, padel je po naključju ne namenoma. To je treba opozoriti. Če to delaš namenoma, pa je to zelo velika žalitev . Toda, ker smo padli, vedno obstaja naključna možnost. saj smo življenje za življenjem vadili to zlorabljanje. Ker materialno življenje pomeni grešno življenje. Poglejte vse ljudi. Vseeno jim je. Ne vedo, da je to celo grešno. Pravimo: "Brez nedovoljene spolnosti, brez uživanja mesa, brez opijanja in brez iger na srečo." Tako bodo zahodnjaki pomislili: "Kakšna neumnost je to? To so osnovna načela, da postanejo ljudje, oni pa to zavračajo. Tega niti ne vedo. Nekaj naših učencov je zapustilo to gibanje. Mislili so, da "Swamiji zanika osnovne življenjske potrebe." So tako otopeli, da ne morejo razumeti, da je to grešno. Ne le navaden človek, celo velik človek, Lord Zetland v Angliji. Torej je eden mojih bratov po Bogu pridigal v Angliji, in gospod Zetland, markiz Zetland ... Znan je bil kot lord Ronaldshay. Bil je guverner Bengalije. V študijskih dneh se je odzval našemu klicu ... On je Škot. Tak gospod in tudi naklonjen filozofiji. Torej je vprašal brata po Bogu: "Ali iz mene lahko narediš brahmano?" Zato je predlagal: "Da, zakaj pa ne? Če sledite tem pravilom in predpisom, boste postali brahmana." Ko je torej slišal pravila in predpise - brez prepovedane spolnosti, brez uživanja mesa, brez iger na srečo, brez opijanja - je dejal: "O, to je nemogoče. Ni mogoče." Odklonil je, rekoč "da pri nas to ni mogoče." Torej je to zelo težka naloga, če pa je kdo sposoben odreči se tem grešnim dejavnostim, potem je njegovo življenje zelo čisto. Postane prečiščen. in dokler se oseba ne očisti, ne more peti Hare Keišna, niti ne more razumeti zavesti Krišne.