SV/Prabhupada 0046 - Du blir inte ett djur- motverka

From Vanipedia
Jump to: navigation, search

Du blir inte ett djur- motverka
- Prabhupāda 0046


Morning Walk -- May 28, 1974, Rome

Yogeśvara: Innan han lämnade, Lämnade Bhagavān mig en lista med frågor. Kan jag ställa några frågor?

Prabhupāda: Ja.

Yogeśvara: Ett problem som verkar förekomma allt oftare är uppkomsten av terrorister, det vill säga, män som är motiverade för vissa politiska, främst politiska skäl.

Prabhupāda: Ja hela grundprincipen Jag har redan förklarat. Eftersom de är djur, så ibland våldsamma djur. Det är allt. Djur, det finns olika typer av djur. Tigrar och lejon, de är våldsamma djur. Men du lever i djursamhället. Så i djursamhället, en del djur är mycket våldsamma, det är inte särskilt förvånande. När allt kommer omkring, lever du i djursamhället. Så du blir människa, perfekt. Detta är den enda lösningen. Vi har redan förklarat att detta är ett djursamhälle. Om några våldsamma djur visar sig, så vad är det att bli förvånad över? När allt kommer omkring, det är ett djursamhälle. Antingen en tiger kommer eller en elefant kommer, de är alla djur. Men du behöver inte bli djur. Motverka. Det är vad som krävs. En människa kallas ett rationellt djur. Om du kommer till rationalitet, det är vad som krävs. Om du fortfarande också är ett annat djur, en annan typ av djur, det kommer inte att hjälpa dig. Du måste faktiskt bli en människa. Men, durlabhaṁ mānuṣaṁ janma tad apy adhruvam arthadam. (SB 7.6.1)

Dessa människor de har inget mål i livet. Vad är syftet med den mänskliga..., de vet inte. Så deras djurbenägenheter de anpassas, på detta sätt, på det ena eller andra sättet. Precis som de går för att se nakendans. Djurets benägenhet, han ser sin fru dagligen naken, och ändå han kommer för att se nakendans, och betala lite avgifter. Eftersom de inte har några aktiviteter utom denna djuriskhet. Är det inte så? Så vad är det för mening med att se en annan kvinna naken? Du ser varje dag, varje natt, din fru naken. Varför de är... Eftersom de inte har något annat engagemang. Djuren. Punaḥ punaś carvita-carvaṇānām (SB 7.5.30). En hund, vet inte vad det är för smak. Han helt enkelt tuggar, ett ben, på detta sätt, , på det ena eller det andra sättet. Eftersom han är ett djur. Han har inget annat engagemang. Så hela detta samhälle är djur. Särskilt västerlänningar. Och de har utvecklat en civilisation med djurbenägenheter. betyder "Jag är denna kropp, och den bästa användningen av mitt liv är att tillfredsställa alla sinnen." Detta är ett djur. "Jag är denna kropp." Kropp betyder sinnena. "Och att tillfredsställa sinnena är den högsta perfektionen." Detta är deras civilisation.

Så du måste införa verklig mänsklig civilisation. Du ska inte bli förvånad, ett djur, i olika former, i olika kapacitet, visar sig. När allt kommer omkring, är han ett djur. Grundprincipen är djuriskhet. Eftersom han tänker, "Jag är denna kropp..." Eftersom hunden tänker, "Jag är hund, mycket kraftig och stark hund" så en annan man tänker, "Jag är en stor nation." Men vad är den grundläggande principen? En hund också tänker på basis av sin kropp, och denna stora nation är också tänker på basis av kroppen. Så det finns ingen skillnad mellan denna hund och denna stora nation. Den enda skillnaden är att människan av naturen fått bättre sinnen. Och han har ingen makt, eller så finns det ingen utbildning att utnyttja de bättre sinnena, hur man avancerar andligt och kommer ur denna materiella värld. Att han har ingen mening. Han helt enkelt använder sin bättre intelligens för djuriskhet. Detta är innebörden. Han har ingen utbildning hur man kan använda denna bättre intelligens. Därför utnyttjar han endast sin djuriskhet. Och människor över hela världen, när de ser västerlänningar, "De är avancerade." Vad är det? främjande i animalism. Grundläggande princip förblir djuriskhet. De blir förvånade. De imiterar också. Så de expanderar djuriskhet, djurcivilisation . Nu måste vi motverka till förmån för den mänskliga civilisationen.