SV/Prabhupada 0366 - Ni alla- bli guru, men prata inte strunt

From Vanipedia
Jump to: navigation, search

Ni alla- bli guru, men prata inte strunt
- Prabhupāda 0366


Lecture on SB 6.1.21 -- Honolulu, May 21, 1976

Så, senaste erkännande av Caitanya Mahāprabhu:: kṛṣṇas tu bhagavān svayam (SB 1.3.28). Yāre dekha tāre kaha kṛṣṇa-upadeśa(CC Madhya 7.128) Caitanya Mahāprabhu's, denna Kṛṣṇamedvetna rörelses propaganda, vad är denna propaganda? Han säger att "Var och en av er bli guru." Han vill inte ha skojare, imitation av guru, men verklig guru. Det är vad Han vill. Eftersom människor är i mörker kräver vi många miljoner gurus för att upplysa dem. Därför är Caitanya Mahāprabhu's mission, sade han, att "Var och en av er blir guru." Āmāra ājñāya guru haya tāra ei deśa. Ni behöver inte gå till främmande länder. Var du än är, du undervisar; bli guru. Det spelar ingen roll Ei deśa. Han säger, ei deśa. Om du har kraften, kan du gå till annat land, men det är inte nödvändigt. I vilken som helst by, vilket land som helst eller stad där du är, bli en guru. Detta är Caitanya Mahāprabhu's mission. Amara ājñāya guru haya tāra ei deśa. "Detta land, denna plats." Så, "Men jag har ingen kvalifikation. Hur kan jag bli guru?" Det finns inget behov av kvalifikation. "Fortfarande kan jag bli guru?" Ja. "Hur?"Yāre dekha tāre kaha kṛṣṇa-upadeśa: (CC Madhya 7.128) "Vemhelst du möter, du helt enkelt undervisar vad Kṛṣṇa har sagt. Det är allt. Du blir guru. " Alla är mycket angelägna om att bli guru, men skojare vet inte hur man blir guru, en enkel sak. Så många gurus kommer från Indien till det här landet, alla skojare, men de kommer inte att tala vad Kṛṣṇa har undervisat. Kanske det sker för första gången med detta Kṛṣṇamedvetande. Annars är alla skojare, de undervisar något annat, någon meditation, det här eller det där, allt är fusk.

Verklig guru är han som undervisar vad Kṛṣṇa har sagt. Det är inte att du hittar på din undervisning. Nej. Det är Caitanya Mahāprabhu. Det finns inget behov av att hitta på. Undervisningen är redan där. Du måste helt enkelt säga: "Det här är det här." Det är allt. Är det en mycket svår uppgift? Pappa sa: "Detta är en mikrofon." Ett barn kan säga att "Pappa sa att detta är en mikrofon." Han blir guru. Var finns svårigheten? Aultoriteten, pappa, har sagt: "Det här är en mikrofon." Även ett barn kan säga: "Detta är en mikrofon."

Så på samma sätt, Kṛṣṇa säger att "Jag är den Högste" Så om jag säger, "Kṛṣṇa är den Högsta," var ligger min svårighet, om jag inte lurar andra att bli Kṛṣṇa eller den Högste Det är fusk. Men om jag säger den enkla sanningen, att "Kṛṣṇa är Gudomens Högsta Personlighet. Han är innehavare av allt. Han ska dyrkas, " så vad är min svårighete? Så det är vårt uppdrag. Alla ni som har kommit till den Kṛṣṇamedvetna rörelsen, det är vår begäran, att ni, ni alla blir guru men inte talar nonsens. Det är min uppmaning. Tala helt enkelt vad Kṛṣṇa har sagt. Då blir du en brāhmaṇa. Du blir guru, och allt. Tack så mycket.