SV/Prabhupada 0565 - Jag tränar dem hur man kontrollerar sina sinnen

From Vanipedia
Jump to: navigation, search

Jag tränar dem hur man kontrollerar sina sinnen
- Prabhupāda 0565


Press Interview -- December 30, 1968, Los Angeles

Journalist: Låt mig fråga dig en sak som vi har stött på en hel del nyligen. Vi har precis börjat ett ungdomstillägg för barn. Och en av de mest ... Vad ska jag säga? Den speciella sak som kanske ger upphov till den största schism mellan män, eller åtminstone amerikanska män och kvinnors kärlek till Gud eller att följa de tio budorden, är problemet, hur ska jag säga det, ja, det sexuella problemet. Vi här i detta land undervisas, och vi har den puritanska bakgrunden att sex är en dålig sak. Och jag tror att vi, förhoppningsvis kommer vi ut ur det, men när unga människor, en person når puberteten ... Här i detta land, jag vet inte från andra länder. Han börjar att ha ett fruktansvärt, uppenbarligen ett fruktansvärt problem. Nu påstår jag något som är uppenbart. Vi har alla gått igenom det här.

Prabhupāda: Ja, alla.

Journalist: Men det verkar som det har varit omöjligt för västerländska kyrkor att ge ungdomarna något att hålla fast vid så att de kan förstå nummer ett att vad de känner är en normal vacker sak, och nummer två, hur man hanterar det. Och det finns ingenting i den västerländska kulturen som lär eller hjälper en ung person att hantera denna sak som är ett mycket, mycket svårt problem. Och jag gick igenom. Vi har alla. Gör du i ditt budskap, ger de unga något att hålla ...

Prabhupāda: Ja.

Journalist: ... att hålla fast vid, och i så fall vad?

Prabhupāda: Ja. Ja, jag ger.

Journalist: Vad?

Prabhupāda: Jag ber alla mina lärjungar att gifta sig. Jag tillåter inte dessa pojkar att leva med pojkvän, flickvän. Nej. Du måste gifta dig, leva som en genleman behandla din fru som en assistent, behandla din man som din försörjare . På det här sättet, jag undervisar dem. Den här pojken giftes för bara fyra dagar sedan. Han är professor. Så jag har fått så många av mina lärjungar gifta, och de lever mycket lyckligt. Den här flickan är gift. Tidigare de levde med flickvän, pojkvän. Jag tillåter inte det. Jag tillåter inte det.

Journalist: Tja, låt oss ... Låt mig få lite mer grundläggande. Vad sägs om när någon är fjorton, femton, sexton år gammal?

Prabhupāda: Samma sak. Naturligtvis en annan sak som vi lär våra pojkar är att bli brahmacārī. Brahmacārī. Brahmacārī betyder hur man lever ett liv i celibat.

Journalist: Hm?

Prabhupāda: Precis, Howard, förklara ett brahmacārī liv.

Journalist: Ja, jag förstår.

Hayagrīva: Tja, det är kontroll av sinnena, och han lär oss hur man kontrollerar sinnena. Generellt sker inte äktenskapet förrän en pojke är ca 22, 23, 25.

Journalist: Du menar i sin kultur.

Prabhupāda: Ja. Vi väljer en flicka, säg, cirka 16, 17 år gammal, och pojkar inte mer än 24 år gammla. Jag får dem att gifta sig. Du ser? Och eftersom deras uppmärksamhet avleds till Kṛṣṇamedvetande, de har mycket litet intresse för bara sexliv. Förstår du? De har fått ett bättre engagemang. Param dṛṣṭvā nivartate (BG 2,59). Du förstår? Vi ger ersättning. Vi säger inte helt enkelt att " gör inte det", men vi ger något bättre. Förstår du? Sedan automatiskt "inte" kommer automatiskt. Du ser?

Journalist: Vid rätt tidpunkt.

Prabhupāda: Omedelbart. Vi ger något bättre engagemang.

Journalist: Vad är detta?

Prabhupāda: Precis som våra pojkar och flickor, de är alla engagerade i Kṛṣṇamedveten verksamhet, i tempeltjänst, i måleri, i maskinskrivning, vid inspelning, så många saker. Och de är nöjda. De går inte på bio, de går inte på klubben, de dricker inte, de röker inte. Så praktiskt utbildar jag dem hur man kontrollerar. Och det är möjligt för dessa pojkar och flickor, de är alla amerikaner. De har inte importerats från Indien. Varför har de tagit upp det här? Systemet är så fint att de har tyckt om det. Så om du sprider detta system kommer allt att lösas.

Journalist: Så då ...

Prabhupada: Vi vill inte förbjuda att du blandar med kvinnan eller att du slutar sexliv. Vi säger inte det. Men vi reglerar allt i Kṛṣṇamedvetande. Deras mål är högre. Allt detta är på den sekundära plattformen. Så på detta sätt är allt fint,