SV/Prabhupada 0564 - Jag säger " Vänligen lyd Gud. Försök att älska Gud" Det är min mission

From Vanipedia
Jump to: navigation, search
Go-previous.png Föregående Sida - Video 0563
Nästa Sida - Video 0565 Go-next.png

Jag säger " Vänligen lyd Gud. Försök att älska Gud" Det är min mission
- Prabhupāda 0564


Press Interview -- December 30, 1968, Los Angeles

Journalist: Jag ställer inte någon av dessa frågor på skämt. Snälla förstå. Vad säger din tolkning, eller hur skiljer det sig i princip från den grundläggande judisk-kristna etiken i de tio budorden? Hur skiljer det sig?

Prabhupāda: Det är ingen skillnad.

Journalist: Okej. Sen om så är fallet vad har du att erbjuda ... När jag säger "du" Menar jag (otydlig).

Prabhupāda: Ja, ja.

Journalist: I grund och botten, vad har du att erbjuda som är annorlunda än den kristna grundsynen eller judiska grundsynen?

Prabhupāda: Därför att, som jag sa, att ingen av dem strikt följer Guds bud. Jag kommer helt enkelt för att "Du följer Guds bud." Det är mitt budskap.

Journalist: Med andra ord, "Du lyder dessa principer."

Prabhupāda: Ja. Jag säger inte att "Ni kristna, ni blir Hindu eller du kommer till mig." Jag säger bara: "Du lyder dessa bud." Det är min uppmaning. Jag gör dig till en bättre kristen. Det är mitt uppdrag. Jag säger inte att "Gud är inte där, Gud är här", men jag säger bara att "ni lyder Gud." Det är mitt uppdrag. Jag säger inte att du måste komma till denna plattform och acceptera Kṛṣṇa som Gud och ingen annan. Nej. Det säger jag inte. Jag säger, "Var snäll och lyd Gud. Försök att älska Gud." Det är mitt uppdrag.

Journalist: Men sedan igen ...

Prabhupāda: Och jag ger ett sätt hur man kan älska Gud. Mycket lätt, hur man älskar, förutsatt att du håller med.

Journalist: Tja, se, återigen kommer vi tillbaka till denna ...

Prabhupāda: Så praktiskt taget du ser att jag har ingen skillnad.

Journalist: Ja, jag förstår. Jag uppskattar.

Prabhupāda: Ja. Du tror på Gud, jag tror på Gud. Jag säger bara "Försök att älska Gud."

Journalist: Tja ... jag är fortfarande ... Det är inte att jag är förvirrad. Jag förstår vad du säger ...

Prabhupāda: Du är förvirrad fortfarande?

Journalist: Nej, nej, jag förstår vad du säger. Vad som förvirrar mig eller gör det ... När jag säger, mig och så många av våra läsare. ... är varför är det ...? Låt mig ställa frågan igen. Låt mig ställa den så kanske det blir klart i mitt sinne. Jag vill inte lägga ord i munnen, men låt mig säga det på det här sättet. Påstår du att ditt uppdrag och uppdraget av den judiska, kristna, är densamma västerländska moral, återigen låt mig ställa samma fråga, varför är det att yngre personer eller människor i allmänhet, är desillusionerade, försöker gå till den österlänska orienterade religionen, om deras syfte eller premisser är densamma som den västerländska. Varför går de mot den österländska om förutsättningen är densamma?

Prabhupāda: Eftersom dessa kristna människor, de undervisar dem inte i praktiken. Jag undervisar dem i praktiken.

Journalist: Med andra ord, du lär dem vad du känner är en träning, varje dag, daglig metod för att få detta uppfyllandet av människans ande.

Prabhupāda: Ja. Hur ... Kärleken till Gudomen lärs ut av Bibeln eller Gamla Testamentet och Gītā, det är okej. Men ni lär dem inte hur man älskar Gud. Jag lär dem hur man älskar Gud. Det är skillnaden. Därför lockas ungdomar.

Journalist: Okej. Så i slutet är det densamma. Det är metoden för att komma dit.

Prabhupāda: Inte metod. Ni följer inte alls, även fast metoden är där. Precis som jag säger, metoden är där, "inte döda", och ni dödar.

Journalist: Jag ser, men din ... Slutet är densamma. Ditt slut ...

Prabhupāda: Slutet är detsamma.

Journalist: är detsamma, men det är vägen ...

Prabhupāda Metoden är också densamma, men de lär inte människorna att följa metoden. Jag undervisar dem i praktiken hur man följer och hur man gör det.