SV/Prabhupada 0669 - Fixera ditt sinne betyder att ha krishna i ditt sinne

From Vanipedia
Jump to: navigation, search
Go-previous.png Föregående Sida - Video 0668
Nästa Sida - Video 0670 Go-next.png

Fixera ditt sinne betyder att ha krishna i ditt sinne
- Prabhupāda 0669


Lecture on BG 6.16-24 -- Los Angeles, February 17, 1969

Hängiven: Verse nummer sjutton: "Han som är reglerad i sina vanor att äta, sova, arbeta och rekreation, kan mildra alla materiella smärtor genom att öva yogasystemet (BG 6.17). "

Prabhupāda: Ja, du helt enkelt ... Det är ingen fråga om att delta i en så kallad yogaklass och betala fem rupier eller fem dollar avgift för att hålla dig minskad fet och så vidare, hålla dig i form. Du övar bara. Denna övning: Ät vad du behöver, sov vad du behöver. Din hälsa kommer att bli utmärkt. Det finns inget behov av någon utomstående hjälp. Helt enkelt genom att öva detta kommer du att ha allt du behöver. Fortsätt.

Hängiven: Verse nummer arton: "När yogin, genom att utöva yoga, disciplinerar sin mentala verksamhet och är placerad i transcendens, i avsaknad av alla materiella önskningar, sägs han ha uppnått yoga (BG 6.18). "

Prabhupāda: Ja. För att hålla sinnet i jämvikt. Det är yoga perfektion. Att hålla sinnen ... Hur kan du göra? Om du… På det materiella området kan du inte tänka på jämvikt. Det är inte möjligt. Ta till exempel denna Bhagavad-gītā. Om du läser dagligen fyra gånger blir du inte trött. Men ta någon annan bok, efter att ha läst en timme blir du trött. Denna chanting, Hare Kṛṣṇa. Du sjunger hela dagen och natten och dansar, du blir aldrig trött. Men ta ett annat namn. Strax efter en halvtimme, färdig. Det är störande. Du ser? Därför för att fixera sinnena betyder att komma ihåg Kṛṣṇa, då är all yoga avslutad.. Du är perfekt yogi. Du behöver inte göra någonting. Helt enkelt fixera ditt sinne. Sa vai manaḥ kṛṣṇa-padāravindayor vacāṁsi vaikuṇṭha (SB 9.4.18) - Om du pratar, talar du om Kṛṣṇa. Om du äter, ät från Kṛṣṇa. Om du tänker, ​​tänk på Kṛṣṇa. Om du jobbar, jobba för Kṛṣṇa. Så på detta sätt kommer denna yogaövning bli perfekt. Inte annars. Och det är perfektionen av yoga. Avstå från alla materiella önskemål. Om du helt enkelt önskar för Kṛṣṇa var är utrymmet för materiell önskan? Avslutat, alla materiella önskningar avslutatade. Du behöver inte försöka det konstgjort. "Åh, jag får inte se någon fin flicka. Jag ska stänga mina ögon." Det kan du inte kan göra. Men om du fixerar ditt sinne i Kṛṣṇa medvetande dansar du med så många vackra flickor. Det är okej, som bror och syster är det ingen fråga. Detta är praktiskt - perfektion av yoga. Konstgjort kan du inte göra. Helt enkelt i Kṛṣṇamedvetande är all perfektion där. Försök att förstå det. All perfektion. Eftersom det är andlig plattform. Andlig plattform är evig, lycksalig och full av kunskap. Därför finns det inga tvivel. Ja, fortsätt.