Please join, like or share our Vanipedia Facebook Group
Go to Vaniquotes | Go to Vanisource


Vanipedia - the essence of Vedic knowledge

FI/Prabhupada 0044 - Palveleminen tarkoittaa, että noudatatte Herran määräystä

From Vanipedia


Palveleminen tarkoittaa, että noudatatte Herran määräystä
- Prabhupāda 0044


Lecture on BG 4.1 -- Montreal, August 24, 1968

Se tarkoittaa siis, että hän seuraa Kṛṣṇan ohjausta. Siinä kaikki. Hän ei välitä siitä, että "Minusta tulee Kṛṣṇan vihollinen." Periaatteena on seurata Kṛṣṇaa. Jos Kṛṣṇa sanoo "Sinusta tulee viholliseni" niin silloin minusta voi tulla Hänen vihollisensa. Sellaista on bhakti-jooga. Kyllä. Tahdon ilahduttaa Kṛṣṇaa. Ihan niin kuin herra, joka pyytää palvelijaltaan "Kopsautapas minua tähän kohtaan." Niinpä hän kopsauttaa. Se on siis palvelus. Toiset voivat nähdä "Voi, hän kopsauttaa ja hän varmasti miettii, että palvelenko? Mitä tämä on? Hänhän kopsauttelee", mutta herra tahtoo, että "Kopsauta minua." Se on palvelemista. Palveleminen tarkoittaa sitä, että noudatat herran määräystä. Sillä ei ole merkitystä mitä ne ovat. Herra Caitanyan elämässä on tästä oikein hyvä esimerkki. Hänellä oli henkilökohtainen palvelija nimeltään Govinda. Niinpä aina sen jälkeen kun Herra Caitanya oli ottanut prasādamia myös Govinda otti. Sitten eräänä päivänä otettuaan prasādamia Herra Caitanya asettui makuulle kynnykselle. Miksi sitä kutsutaan? Kynnys? Ovi? Oviaukkoon! Niinpä Govinda ylitti Hänet, koska Govindalla oli tapana hieroa Hänen jalkojaan prasādamin jälkeen Hänen levätessään. Niinpä Govinda astui Herra Caitanyan yli sisälle ja hieroi Hänen jalkojaan. Sitten Herra Caitanya nukkui ja suunnilleen puolen tunnin kuluttua kun Hän nousi ylös ja huomasi Govindan ulkopuolella ja kysyi "Govinda, etkö vielä ottanut prasādam-annostasi?" "En, herra." "Mikset?" "En voinut käydä oviaukosta. Te makasitte siinä." "Miten sitten pääsit ohitseni ensimmäisellä kerralla hieroessasi jalkojani?" "Tulin oviaukosta." "Miten on, että tulit ensin oviaukosta, mutta et enää toista kertaa?" "Sillä kerralla tulin palvelemaan Teitä. Nyt en voi astua ylitsenne, koska olen tulossa ottamaan prasādamia. Se ei ole minun velvollisuuteni. Se on minulle itselleni ja palvelus on tarkoitettu Teille."

Kṛṣṇan iloksi voitte siis alkaa Hänen vihollisekseen, voitte ruveta Hänen ystäväkseen, voitte tulla miksi vain. Sitä on bhakti-jooga. Päämääränne on ilahduttaa Kṛṣṇaa ja heti kun tulette pisteeseen, jossa alatte miellyttää omia aistejanne niin tulette aineelliseen maailmaan, välittömästi.

kṛṣṇa-bahirmukha hañā bhoga vāñchā kare
nikaṭa-stha māyā tāre jāpaṭiyā dhare
(Prema-vivarta)

Heti kun me unohdamme Kṛṣṇan ja haluamme asioita omaksi aistityydytykseksemme niin se on māyāa ja heti kun me luovumme tästä aistityydytyksen menetelmästämme ja teemme kaiken Kṛṣṇalle niin se on vapautus.