HR/Prabhupada 0877 - Ako niste uzorni, onda je beskorisno otvarati centar

From Vanipedia
Jump to: navigation, search
Go-previous.png Prethodna stranica - Video 0876
Sljedeća stranica - Video 0878 Go-next.png

Ako niste uzorni, onda je beskorisno otvarati centar
- Prabhupāda 0877


750519 - Lecture SB - Melbourne

Madhudviṣa: Je li moguće da psojedac postane prvoklasni čovjek?

Srila Prabhupāda; O, da. Uključivanje jezika u ova dva zadatka: pjevanje Hare Kṛṣṇa i jesti prasādam. Zaboraviti će na jedenje pasa. Nema iznimaka. Svatko može postati svjestan Kṛṣṇe ako slijedi, ova dva pravila: Pjevanje Hare Kṛṣṇa i uzima prasādam. To je sve. Isprobajte. Hram je ovdje. Mi pozivamo, dođite. Radite ova dva zadatka. Naš Madhudviṣa Mahārāja je spreman vam dati prasādam i priliku da plešete i pjevate. To je sve, gdje je problem? Ne morate to platiti. Nema gubitka Ako ima ikakvog dobitka, zašto ne probate?

Madhudviṣa: Śrīla Prabhupāda, zašto je nužno da netko dođe ovdje pjeva Hare Kṛṣṇa i uzme prasādam?

Prabhupāda: Jer je ovdje centar. Sve se radi propisno. Naučit čete. Baš kao što morate ići u školu ili na fakultet kako biste naučili. Stoga na isti način, ako se želite educirati o duhovnom životu, onda čete doći ovdje i vidjeti kako to drugi rade, idealno. I vi bi trebali biti idealni. Ako niste idealni, onda je beskorisno otvoriti centar. Lijepo se ponašate, oni će doći, vidjeti i naučiti. Ako odete u neku školu i profesori su nevaljalci, što ćete naučiti? Recipročno je, vi čete djelovati kao profesori, učitelji. Vaš život treba biti idealan, a oni će doći, vidjeti i naučiti.

Bhakta: Śrīla Prabhupāda, ako su kraljevi učeni da vladaju cijelim univerzumom, znači li to svim svjetovima, svim svjetovima u univerzumu ili samo planetom zemljom?

Madhudviṣa: Samo ju zanima kako je moguće da jedan kralj vlada cijelim svijetom. Čini se kako bi to bilo jako teško. Danas imamo puno vladara, a ne uspjevaju...

Prabhupāda: Zaboravite to. Zašto razmisljašte kako vi nebi mogli, pa ne može niti nitko drugi? Vi razmišljate u svojim uvjetima. No oni mogu. To je moguće. To nije naše polje djelovanja. To je njihovo, politika i... Ali mi ... Naš zadatak je kako unaprijediti stanje našeg duhovnog života. Čak iako ne vladate svijetom, nema veze. Zašto onda žudite za vladanjem svijetom? To nije naš posao. Pjevate Hare Kṛṣṇa i uzmite prasādam.