MO/Prabhupada 0719 - Acceptați sannyasa, păstrați-o foarte perfectExcerpt from Sannyasa Initiation of Viraha Prakasa Swami -- Mayapur, February 5, 1976

Śrī Caitanya Mahāprabhu era rezident al acestui loc unde tu accepți acum sannyāsa. Deci, care a fost scopul Lui de a accepta sannyāsa? El a fost un brāhmaṇa foarte respectabil, Nimāi Paṇḍita. Această bucată de pământ, Navadvīpa, este locul brāhmaṇilor înalt educați din timpuri imemoriale. Astfel, Śrī Caitanya Mahāprabhu a aparținut unei familii brāhmaṇa foarte respectabile, fiul lui Jagannātha Miśra; bunicul Său, Nīlāmbara Cakravartī. Foarte respectuoase, persoane respectabile. El s-a născut în acea familie. El personal a fost foarte frumos; de aceea un alt nume al Lui este Gaurasundara. Și el a fost de asemeni și un savant foarte învățat; astfel alt nume al Lui este Nimāi Paṇḍita. Deci, în viața sa de familie avea o soție foarte frumoasă, tânără, Viṣṇupriyā, și o mamă foarte afectuoasă, și El a fost foarte influent. Voi știți asta. Într-o zi, el a adunat aproximativ o sută de mii de adepți pentru a protesta împotriva ordinului lui Kazi. Așa că poziția Sa socială a fost foarte favorabilă. Poziția personală a fost foarte favorabilă. Totuși, El a acceptat sannyāsa, a plecat de acasă. De ce? Dayitaye: pentru a favoriza, pentru a arăta milă sufletelor decăzute ale lumii.

Așa că a lăsat o moștenire că oricine s-a născut în India,

bhārata-bhūmite manuṣya-janma haila yāra
janma sārthaka kari' kara para-upakāra
(CC Adi 9.41)

Așa că El a arătat personal cum să se facă para-upakāra, pentru bunăstarea altora, sufletele decăzute. Deci, această sannyāsa înseamnă de a urma ordinul Lui Śrī Caitanya Mahāprabhu, că,

āmāra ājñāya guru hañā tara' ei deśa
yāre dekha tāre kaha 'kṛṣṇa'-upadeśa
(CC Madhya 7.128)

Deci, nu numai ... Încercăm să creăm o poziție care nu numai că indienii au această responsabilitate, dar potrivit lui Śrī Caitanya Mahāprabhu, oricine - pṛthivīte āche yata nagarādi grāma (CB Antya-khaṇḍa 4.126) - ei ar trebui să înceapă această lucrare misionară. Și eu sunt atât de mult obligat vouă, băieți și fete americane, de asemenea, că ați luat foarte serios această mișcare a conștienței de Kṛṣṇa. Și prin harul lui Śrī Caitanya Mahāprabhu acceptați sannyāsa, unii dintre voi. Păstrați-o foarte perfect și mergeți din oraș în oraș, din sat în sat, prin toată lumea și răspândiți această mișcare a conștienței de Kṛṣṇa astfel încât toată lumea să fie fericită. Oamenii suferă foarte mult. Ei, pentru că sunt mūḍhas, ticăloși, ei nu știu cum să ajusteze starea de viață în formă umană. Aceasta este bhāgavata-dharma peste tot. Deci, forma umană nu trebuie să devină un câine, mistreț, porc. Ar trebui să devii o ființă umană perfectă. Śuddhyet sattva. Purificați-vă existența. De ce sunteți supuși nașterii, morții, bătrâneții și bolilor? Pentru că suntem impuri. Acum, dacă ne purificăm existența, atunci nu vom mai avea naștere, moarte, bătrânețe și boli. Aceasta este versiunea Śrī Caitanya Mahāprabhu și a Lui Însuși Kṛṣṇa. Pur și simplu prin înțelegerea Lui Kṛṣṇa, voi veți fi purificați și veți scăpa de contaminarea nașterii, a morții, a bătrâneții și a bolilor.

Așa că încercați să convingeți oamenii în general, filozofii, religioșii. Noi nu avem așa ceva, o vedere sectariană. Oricine poate să se alăture acestei mișcări și să se purifice. Janma sārthaka kari 'kara para-upakāra (CC Adi 9.41) Deci, sunt foarte multumit. Ați făcut deja servicii societății. Acum acceptați sannyāsa și propovăduiți în întreaga lume pentru ca oamenii să poată beneficia. Mulțumesc foarte mult.

Devotați: Jaya Śrīla Prabhupāda.