SV/Prabhupada 0120 - Ofattbara mystiska krafter

From Vanipedia
Jump to: navigation, search

Ofattbara mystiska krafter
- Prabhupāda 0120


Morning Walk At Cheviot Hills Golf Course -- May 17, 1973, Los Angeles

Prabhupāda: Har du översatt eller inte?

Svarupa Damodara: Ofattbart?

Prabhupāda: Ja. Ofattbart eller mystiskt.

Svarūpa Dāmodara: Mystisk makt.

Prabhupāda: Ja.

Svarūpa Dāmodara: jag bara samlar vad Śrīla Prabhupāda förklarade de olika acintya-śaktis som vi observerar.

Prabhupada:, denna dimma, dimma Här acintya-śakti verkar. Du har ingen makt att driva bort. Bortom din makt. Du kan förklara med lite jonglering av ord ...

Förbipasserande: God morgon

Prabhupāda: God morgon. ... att "Sådana kemikalier, sådana molekyler, såsom detta, att" det finns så många saker. Men (skrattar) du har ingen makt att driva bort.

Svarūpa Dāmodara: Ja. De har en förklaring hur dimma bildas. De kallar det ...

Prabhupāda: Det kan du kan göra. Det vill säga, jag kan också göra. Det är inte särskilt svårt. Men om du vet hur det är utformat, motverka det då.

Svarūpa Dāmodara: Vi vet hur den bildas. Vi vet hur den bildas.

Prabhupāda: Ja. Så du vet, kan du upptäcka hur man motverkar. Precis som tidigare, i krigföring atom brahmāstra kastades. På andra sidan ... brahmāstra betyder stark värme. Så de orsakade något, förvandlade det till vatten. Eftersom efter värme, måste det finnas vatten. Så var är den vetenskapen?

Svarūpa Dāmodara: Det är precis som mjölk. Mjölk ser vit ut, men det är bara vatten. De kallar det, det är en kolloidal suspension av proteiner, dessa kasein, i vatten. Så samma sätt är denna dimma bara en kolloidal suspension av vatten i luften.

Prabhupāda: Ja. Så du skapar någon brand. Det kommer omedelbart att drivas bort. Vatten kan drivas bort av brand. Så du skapar. Det kan du inte. Du sköt bara en bomb. Det kommer att bli lite värme, och all dimma kommer att försvinna. Gör det.

Karandhara: Det skulle spränga planeten. Det skulle spränga planeten. (skratt)

Prabhupāda: Hare Kṛṣṇa.. Vatten kan motverkas genom brand eller luft. Alla vet det. Så du gör det, upphävd. Så det här är för din mystiska kraft. Du kan prata nonsens, men du kan inte agera mot det. Därför är det mystisk kraft. Så på samma sätt, det finns så många saker. Det är acintya-śakti. Du kan inte ens tänka dig. Genom naturens sätt, omedelbart solen går upp - ingen mer dimma. Allt färdigt. En liten temperaturökning av solen, allt klart. Nīhāram iva bhāskaraḥ. Detta exempel ges i Bhāgavata. Nīhāra, detta kallas nīhāra. Precis som nīhāra omedelbart skingras av bhāskara, av solen, På samma sätt om man kan väcka sin slumrande hängivenhet, då försvinner allt, alla hans reaktioner av syndfulla handlingar, slut. Nīhāram iva bhāskaraḥ. Du skapar bara ... Du beräknar solen är sammansättningen av denna kemikalie, eller denna kemikalie. Bara skapa en sol och kasta den. Simpel teoretisk framtid, bluff och jonglering av ord, det är inte bra.

Svarūpa Dāmodara: Det är vad forskningen innebär. Forskning innebär att förstå vad som inte är känt förut.

Prabhupāda: Ja. Forskning innebär att du erkänner att alla är dårar och skurkar. Forskning avsedd för vem? Vem vet inte. Annars var är det för fråga om forskning? Du vet inte. Du medger det. Så så många mystiska krafter finns. Du vet inte hur det görs. Därför måste du acceptera den ofattbara makten. Och utan att acceptera denna princip om ofattbar makt, finns det ingen mening med Gud. Inte som att Bala-yogī i blev en Gud. Så dessa är för skojare, dårar. Men de som är intelligenta, de kommer att testa den ofattbara makten. Precis som vi accepterar Kṛṣṇa som Gud - ofattbar makt. Vi accepterarRāma - ofattbar makt. Inte så billigt. En skojare kommer och säger: "Jag är inkarnationen av Gud." En annan skojare godtar. Det är inte så. "Ramakrishna är Gud." Vi accepterar inte. Vi måste se den ofattbara mystiska kraften. Precis som Kṛṣṇa, som barn, lyfte en kulle. Detta är ofattbart mystisk kraft. Rāmacandra, , Han konstruerade en bro av sten utan pelare. Stenen började flyta ". Så det är en ofattbar makt. Och eftersom du inte kan anpassa dig till denna ofattbara makt, när de beskrivs, säger du: "Åh, det är bara historier." Det som kallas? Mytologi. Men dessa stora, stora vise, Vālmīki och Vyāsadeva och andra ācāryas, de skulle helt enkelt slösat bort sin tid på att skriva mytologi? Sådana lärda? Och de har inte tolkat att det är mytologi. De har accepterat det som fakta. Det var en skogsbrand. Alla vänner och koherdepojkarna, de blev störda. De började att se mot Kṛṣṇa: "Kṛṣṇa vad ska vi göra" "Okej." Han svalde helt enkelt upp hela elden. Detta är ofattbar mystisk kraft. Det är Gud. Aiśvaryasya samagrasya vīryasya yaśasaḥ śriyaḥ (Viṣṇu Purāṇa 6.5.47).. Dessa sex majestät i sin helhet. Det är Gud. Ofattbar energi eller mystisk kraft, har vi också fått. Mycket liten kvantitet. Så många saker pågår i vår kropp. Vi kan inte förklara. Samma exempel. Mina naglar kommer i exakt form. Även om det är förstörda av sjukdom, återigen kommer. Jag vet inte vad för maskineri som pågår, och nageln kommer, precis passande läge och allt. Det kommer från min kropp. Så det är mystisk kraft. Även om det är mystisk kraft för mig och för läkare, alla ... De kan inte förklara.