FI/Prabhupada 1076 - Kuolinhetkellä voimme joko jäädä tänne tai siirtyä henkiseen maailmaan



660219-20 - Lecture BG Introduction - New York

On olemassa erilaisia bhāvoja. Tämä aineellinen luonto on myös yksi bhāvoista - kuten olemme jo selittäneet tämä aineellinen luonto on myös yksi Korkeimman Herran energioiden ilmentymä. Viṣṇu Purāṇassa esitetään yhteenveto Korkeimman Herran kaikista energioista.

viṣṇu-śaktiḥ parā proktā
kṣetra-jñākhyā tathā par
avidyā-karma-saṁjñānyā
tṛtīyā śaktir iṣyate
(CC Madhya 6.154)

Kaikki energiat, mahdit... Parāsya śaktir vividhaiva śrūyate (CC Madhya 13.65, purport. Korkeimmalla Herralla on erilaisia energioita, lukemattomia energioita, jotka ylittävät käsityskykymme. Suuret oppinee tietäjät, vapautetut sielut, ovat kuitenkin tutkineet näitä energioita ja he ovat he ovat luokitelleet ne kolmeen osaan, kolmeen ryhmään. Ensimmäinen on... Kaikki nämä energiat ovat viṣṇu-śakti. Kaikki nämä energiat ovat Herra Viṣṇun eri mahteja. Ensimmäinen energia on parā, transsendentaalinen. Ja kṣetra-jñākhyā tathā parā, ja elävät olennot, kṣetra-jña, myös ne kuuluvat tuohon ylempään energiaan, kuten myös Bhagavad-gītāssa vahvistetaan. Olemme jo selittäneet tämän. Ja muut energiat, aineellinen energia, on tṛtīyā karma-saṁjñānyā (CC Madhya 6.154)

Aineellinen energia on tietämättömyyden luonnonlaadussa. Se on siis aineellinen energia. Joten aineellinen energia on myös bhagavad-[epäselvää] Joten kuoleman hetkellä jäämme joko aineelliseen energiaan eli tähän aineelliseen maailmaan tai siirrymme henkiseen maailmaan. Se on periaate. Bhagavad-gītāssa sanotaan:

yaṁ yaṁ vāpi smaran bhāvaṁ
tyajaty ante kalevaram
taṁ tam evaiti kaunteya
sadā tad-bhāva-bhāvitaḥ
(BG 8.6)

Olemme siis tottuneet ajattelemaan, joko tätä aineellista energiaa tai henkistä energiaa. Miten siis voimme kohdistaa ajatuksemme aineellisen energian sijasta henkiseen energiaan? Aineellisen energian ajatteleminen, miten se voidaan muuttaa henkisen energian ajattelemiseksi? Henkisen energian ajattelemiseksi on olemassa Veeda-kirjallisuus. Aivan kuten aineellisen energian ajattelemiseksi on olemassa monenlaisia julkaisuja - sanomalehtiä, aikakausilehtiä, romaaneja, kaunokirjallisuutta ja monia muita. Paljon kirjallisuutta. Ajatuksemme ovat siis syventyneet tällaiseen kirjallisuuteen. Vastaavasti, jos haluamme siirtää ajattelumme henkiseen ilmapiiriin, sitten meidän on siirryttävä lukemaan Veeda-kirjallisuutta. Viisaat oppineet ovat siksi laatineet lukuisia Veeda-teoksia, kuten Purāṇat. Purāṇat eivät ole mielikuvitusta. Ne ovat historiateoksia. Caitanya-caritāmṛtassa on säe, joka kuuluu seuraavasti: Anādi-bahirmukha jīva kṛṣṇa bhuli' gela ataeva kṛṣṇa veda-purāṇa kailā (CC Madhya 20.117). Nämä unohtavaiset elävät olennot, ehdollistuneet sielut, ovat unohtaneet suhteensa Korkeimpaan Herraan, ja he ovat kahliutuneet ajattelemaan aineellisia toimintoja. Ja vain siirtääkseen heidän ajatusvoimansa henkisiin ominaisuuksiin Kṛṣṇa-dvaipāyana Vyāsa on laatinut suuren määrän Veeda-kirjallisuutta. Veeda-kirjallisuus tarkoittaa, että ensin hän jakoi Veedat neljäksi teokseksi. Sitten hän selitti niitä Purāṇoissa. Yksinkertaisempia ihmisiä varten, kuten strī, śūdra, vaiśya, hän laati Mahābhāratan. Ja Mahābhāratassa hän esitti tämän Bhagavad-gītān. Sitten hän teki vielä yhteenvedon koko Veeda-kirjallisuudesta Vedānta-sūtrassa. Ja Vedānta-sūtraan hän kirjoitti itse tulevien sukupolvien ohjaukseksi luonnollisen kommentaarin, jota kutsutaan Śrīmad-Bhāgavatamksi.